Mobisticks

Projektet

MobiSticks.dk er blevet til i et samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Scanbuy, Webbureauet Re:, Nørremarksskolen i Vejle, Lærdansk i Århus, Vejle Museum, Økolariet i Vejle, Stadsarkivet i Vejle, Center for Specialundervisning for Voksne i Vejle. MobiSticks.dk er støttet af It- og Telestyrelsen og TrygFonden.


Få gratis skanningsprogram: Sms SCAN til 1220. Du kan også gratis hente ScanLife på Android Market eller App Store.

lørdag den 19. februar 2011

Smart City Vejle - Smart living

MobiSticks indgår i projektet Smart City Vejle.

Målet er at gøre Vejle til en ”Smart city”, men hvad er ”Smart City”? Først og fremmest er det et begreb, der handler om at indrette byer på en smartere måde. Smartere i forhold til borgerne, smartere i forhold til miljøet, økonomi, effektivitet, erhvervsudvikling, innovation, kultur, osv.
En ”Smart City” måles på seks område:
- Økonomi
- Mobilitet
- Miljø
- Mennesker
- Levevilkår
- Byadministration

Målet er vækst og udvikling inden for områder som konkurrenceevne, transport, økonomi, moderne kommunikation, udnyttelse af vedvarende resourcer, uddannelse og udnyttelse af menneskelig resourcer, livskvalitet og borgernes deltagelse i arbejdet med at lede og udvikle en by.

En by kan betragtes som ”Smart City” når disse kriterier går op i en højere udvikling.

Besøg Smart City Vejle og læs mere om initiativet og de EU-midler, der vil blive søgt i den forbindelse.

2 kommentarer:

  1. En SmartCity kan måske også ses som en by, hvor byens ledelse via indsigt i og erfaring med de teknologiske muligheder skaber en dynamisk platform, som alle i byen kan tage del i - og hente "hjælp" fra. Og mobilen er et super redskab. Hjælp kan være alt fra opskrifter til mobilen om sund mad til børnene over motionsture styret af hvor mange kalorier man skal brænde, eller hvor lang tid man skal gå. Den anden vinkel og for enhver "virksomhed" skal og må samtidig være at tage teknologi i anvendelse på en måde så man eks. reducerer sine årlige drifts0mkostninger uden at forringe det at være bruger af eller borger i byen.
    Jacobs input og tanker om eks. Argumented Reality kan faktisk ses i en spændende kampagne. Det er 100 % kommerciel, men kan skabe grundlag for idegenerering - til glæde for en by og borgere. Se mere på www.seatchase.dk Via virtuelle insekter (Fritz, Pablo og Knud) kan man gå rundt i byen med sin mobiltelefon "finde" insekter.
    Omsæt det til MOTION for skolebørn. Man samler point. Børnene kan konkurrere mod hinanden - de får samtidig bevæget sig - og reelt kan skolerne i Vejle jo lave enkonkurrence, eller Vejle kan lave en konkurrence med andre byer. Blot et konkret eksempel på hvad en SmartCity kan give af muligheder.

    SvarSlet