Mobisticks

Projektet

MobiSticks.dk er blevet til i et samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Scanbuy, Webbureauet Re:, Nørremarksskolen i Vejle, Lærdansk i Århus, Vejle Museum, Økolariet i Vejle, Stadsarkivet i Vejle, Center for Specialundervisning for Voksne i Vejle. MobiSticks.dk er støttet af It- og Telestyrelsen og TrygFonden.


Få gratis skanningsprogram: Sms SCAN til 1220. Du kan også gratis hente ScanLife på Android Market eller App Store.

søndag den 30. januar 2011

Matematik på mobilen


Skan denne MobiStick og få vist en Youtube video med Pythagoras læresætning. Du skanner MobiStick'en via din mobils kameralinse. Du skal have programmet ScanLife på din mobil (send en sms med teksten SCAN til 1220 og download det gratis program).

Man kan bruge MobiSticks og YouTube-film til at illustrere, hvordan matematik (fx Pythagoras læresætning) skal forstås. Der findes et hav af matematik-videoer på YouTube. Det er film, der kan ses på mobilen, hvis den har internet.Sådan gør du

1. Søg Pythagoras (eller andre emner) på Youtube
2. Kopiér filmens link (URL)
3. Sæt URL'en ind i dialogboksen på MobiSticks.dk
4. Klik på "Stick it" og der vil blive generet en MobiStick
5. Download MobiStick'en eller print den ud.

Den download'ede MobiStick (og andre MobiSticks med matematik-film) kan indlejres i dine undervisningsmaterialer. Du henter filen med MobiStick'en fra din computer og sætter den ind i materialet.

Når først du som underviser har lært at lave MobiSticks med YouTube film, kan du vise dine kursister, hvordan det gøres. Kursisterne kan så bruge MobiSticks i deres afleveringer - i matematik eller andre fag.

Man må naturligvis stille spørgsmålet: Er det mon alle YouTube videoer, der fungerer godt på en mobilskærm?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar