Projektet MobiSticks blev også berørt. På mødet diskuterede vi mulighederne i at anvende MobiSticks i sundhedsvæsenet. Man kunne forestille sig, at informations- og vejledningsmaterialer på dansk blev forsynet med en MobiStick-kode, der refererede til oversættelser på forskellige sprog. Koden kunne også referere til en indtaling af materialets tekst. Eller koden kunne henvise til en video, der illustrerede eller uddybede materialets emne.
Mikkel Hemmingsen havde interessante økonomiske og organisatoriske overvejelser over, hvordan man kan begrebsliggøre MobiStick. En offentlig institution, fx et sygehus, har et kæmpe behov for at distribuere informations- og vejledningsmaterialer. Men det er dyrt at distribuere og dyrt at opdatere materialerne. Derfor:
- Distributionen kunne foregå via MobiSticks-koder, der refererer til informations- og vejledningsmaterialer, som er placeret på nettet. MobiSticks'en kan sættes op på steder, hvor patienter har brug for informations- eller vejledningsmateriale. Eller de kan være sat ind i pjecer og andet papirmateriale.
- Opdateringen af informations- og vejledningsmaterialer kan i papirudgaver være en bekostelig affære. Med MobiSticks kan man nøjes med at foretage opdateringen på nettet, fx via en database som MobiSticks.dk. En pjece, der indeholder den mest basale information, kan udstyres med en eller flere MobiStick-koder, der henviser læseren til den nyeste viden på et område. Eller læseren kan få andre indgange til informationen, fx via video, fotos eller en oversættelse til et andet sprog end dansk.
Det er ikke kun i Vejle, at man leger med ideen om anvende QR-koder til, at informere borgerne. I Washington har man blandt andet taget QR-koderne i brug i et forsøg på, at hjælpe borgerne til at blive guide rundt i det offentlige system.
SvarSlethttp://www.whitehouse.gov/blog/2009/11/19/open-government-laboratories-democracy
På dette link kan I læse meget mere om projektet, som finder sted i Washington. Det kunne være det kunne give lidt inspiration.