Mobisticks

Projektet

MobiSticks.dk er blevet til i et samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Scanbuy, Webbureauet Re:, Nørremarksskolen i Vejle, Lærdansk i Århus, Vejle Museum, Økolariet i Vejle, Stadsarkivet i Vejle, Center for Specialundervisning for Voksne i Vejle. MobiSticks.dk er støttet af It- og Telestyrelsen og TrygFonden.


Få gratis skanningsprogram: Sms SCAN til 1220. Du kan også gratis hente ScanLife på Android Market eller App Store.

søndag den 7. februar 2010

MobiSticks i sundhedsvæsenet?

Fredag d. 5. februar havde VIFIN besøg af Region Syddanmarks udviklingsdirektør, Mikkel Hemmingsen. Et udbytterigt møde, hvor vi bl.a. udvekslede tanker og idéer om forskellige anvendelser og forståelser af teknologi.
Projektet MobiSticks blev også berørt. På mødet diskuterede vi mulighederne i at anvende MobiSticks i sundhedsvæsenet. Man kunne forestille sig, at informations- og vejledningsmaterialer på dansk blev forsynet med en MobiStick-kode, der refererede til oversættelser på forskellige sprog. Koden kunne også referere til en indtaling af materialets tekst. Eller koden kunne henvise til en video, der illustrerede eller uddybede materialets emne.

Mikkel Hemmingsen havde interessante økonomiske og organisatoriske overvejelser over, hvordan man kan begrebsliggøre MobiStick. En offentlig institution, fx et sygehus, har et kæmpe behov for at distribuere informations- og vejledningsmaterialer. Men det er dyrt at distribuere og dyrt at opdatere materialerne. Derfor:

  • Distributionen kunne foregå via MobiSticks-koder, der refererer til informations- og vejledningsmaterialer, som er placeret på nettet. MobiSticks'en kan sættes op på steder, hvor patienter har brug for informations- eller vejledningsmateriale. Eller de kan være sat ind i pjecer og andet papirmateriale.
  • Opdateringen af informations- og vejledningsmaterialer kan i papirudgaver være en bekostelig affære. Med MobiSticks kan man nøjes med at foretage opdateringen på nettet, fx via en database som MobiSticks.dk. En pjece, der indeholder den mest basale information, kan udstyres med en eller flere MobiStick-koder, der henviser læseren til den nyeste viden på et område. Eller læseren kan få andre indgange til informationen, fx via video, fotos eller en oversættelse til et andet sprog end dansk.
Mikkel Hemmingsen gav os et godt råd med på vejen: Brug Kolding Designskole til at inspirere integrationen af MobiSticks med materialer og lokaliteter.

1 kommentar:

  1. Det er ikke kun i Vejle, at man leger med ideen om anvende QR-koder til, at informere borgerne. I Washington har man blandt andet taget QR-koderne i brug i et forsøg på, at hjælpe borgerne til at blive guide rundt i det offentlige system.

    http://www.whitehouse.gov/blog/2009/11/19/open-government-laboratories-democracy

    På dette link kan I læse meget mere om projektet, som finder sted i Washington. Det kunne være det kunne give lidt inspiration.

    SvarSlet