Mobisticks

Projektet

MobiSticks.dk er blevet til i et samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Scanbuy, Webbureauet Re:, Nørremarksskolen i Vejle, Lærdansk i Århus, Vejle Museum, Økolariet i Vejle, Stadsarkivet i Vejle, Center for Specialundervisning for Voksne i Vejle. MobiSticks.dk er støttet af It- og Telestyrelsen og TrygFonden.


Få gratis skanningsprogram: Sms SCAN til 1220. Du kan også gratis hente ScanLife på Android Market eller App Store.

onsdag den 25. april 2012

Fortællinger via QR i det offentlige rum


Lærke Thorst Balslev, Interkationsdesigner har sendt os følgende, som fortæller,hvordan QR koder indgår i historiefortællinger med et kunstnerisk udtryk i offentlige rum. 

URBAN STORY

Urban Story er et redskab til at dele historier gennem objekter i det offentlige rum.
Researchen bag projektet har taget udgangspunkt i hvordan husaltre, som findes i private hjem, anvendes som historiefortæller. 

Se kort video om Urban Story her


Urban Story
Som rejsende, kan vi være med til at fortælle historier i det offentlige rum og derved nærme os de medpassagerer, som vi bevæger os rundt med, ved at give og modtage historier. Teknologien fra QR-scanning, gør det muligt at uploade historier, udskrive en QR-kode og for til at anvende den på et valgt objekt, som placeres i det offentlige alter.

HISTORIEFORTÆLLING GENNEM DIGITALE TEKSTILER

Lærke har lavet et stort værk, der har form af en QR kode. Værket vil blive udstillet i Carlsberg Hallerne. Se info nedenfor. 

QR-kode som patchwork
Værket tager udgangspunkt i patch-work traditionen, hvor sengetæpper var bygget op af familiens aflagte klæder. Efter års slid og brug af familiens tøj, kunne kvinderne i familien genbruge stumper fra tøjet og sammensætte det til nye mønstre. På den måde indtog sengetæppet rollen som visuel fortæller af de begivenheder og historier fra familens gøren, som hvert stykke tekstil kunne berette om.

Værket konfronterer og kommenterer "brug og smid væk" kulturen, hvor historier købes i stedet for at skabes. Når du scanner sengetæppet, som i sig selv udgør QR-koden, vil du få adgang til private historier, billeder og lyd, som alle udgør momenter fra en hverdag.

Hele værket kan ses på udstillingen Rundkant.
Fernisering d. 31. maj 2012. Kl. 17.00.

Carlsberg Hallerne, Ny Tap
Pasteursvej 42
1799 KBH V

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar