Mobisticks

Projektet

MobiSticks.dk er blevet til i et samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Scanbuy, Webbureauet Re:, Nørremarksskolen i Vejle, Lærdansk i Århus, Vejle Museum, Økolariet i Vejle, Stadsarkivet i Vejle, Center for Specialundervisning for Voksne i Vejle. MobiSticks.dk er støttet af It- og Telestyrelsen og TrygFonden.


Få gratis skanningsprogram: Sms SCAN til 1220. Du kan også gratis hente ScanLife på Android Market eller App Store.

torsdag den 13. oktober 2011

Scanbuy ønsker at forhindre virus

MobiSticks.dk har fået et par bekymrede henvendelser, om man kan få virus på sin mobil ved at skanne koder derfra. Vi har talt med Jesper Stuhr fra Scanbuy, der har lavet den kodegenerator, som MobiSticks bygger på. Vi stillede Jesper spørgsmålet:

Kan du sige noget, der kan berolige den helt naturlige bekymring?

Jesper Stuhr
"Vores løsning sikrer at hvis det måtte ske at en bruger af Scanlife platformen ønsker at anvende koder til at udbrede virus, så kan vi stoppe en sådan aktivitet straks vi er bekendt med det. Det kan man ikke med en online kode.

Vi kan også blokere vores scanner apps i at komme videre til en url, som vi får information om er virus behæftet. Fordi vores app kan styres fra central hold – og fordi vores app altid kører via vores server, uanset hvilken kode der scannes. Det er samme teknik vi bruger til at kunne se, hvor mange koder vi scanner i alt – i forhold til hvor mange af vores egne koder (Scanlife oprettede koder) vi scanner.

Så vores løsning har forskellige måder, hvorpå vi kan om ikke forhindre, men så skadesreducere en virus – noget en direkte kode og en scanner app som vi ikke har kontrol over. Så altså for mig at se 2 gode argumenter for at anvende en udbyder som Scanbuy.

Er der spørgsmål eller andet – så er jeg til rådighed."

Har du spørgmål til Jesper, så skriv til ham her. Eller stil dit spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor.  

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar