Mobisticks

Projektet

MobiSticks.dk er blevet til i et samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Scanbuy, Webbureauet Re:, Nørremarksskolen i Vejle, Lærdansk i Århus, Vejle Museum, Økolariet i Vejle, Stadsarkivet i Vejle, Center for Specialundervisning for Voksne i Vejle. MobiSticks.dk er støttet af It- og Telestyrelsen og TrygFonden.


Få gratis skanningsprogram: Sms SCAN til 1220. Du kan også gratis hente ScanLife på Android Market eller App Store.

mandag den 23. august 2010

At diffentiere og supplere med Mobisticks

I en lærebog er der en række mere eller mindre aktuelle informationer. Ofte er de mindre aktuelle, fordi bogen allerede ved udgivelsen er forældet i forhold til statistikker og andre informationer. I nogle tilfælde er bøger også så dyre, at institutioner må tage til takke med lærebøger, som kan have en del år på bagen.

I de fleste tilfælde vil underviseren præsentere, hvordan tal og informationer ser ud lige nu. Det kan f.eks. være antallet af indvandrere i Danmark, antal mænd og kvinder på arbejdsmarkedet, kravene til statsborgerskab m.m.
Med Mobisticks har man nu også mulighed for at supplere med opdaterede tal og informationer.
Kursisterne eller underviseren finder de nyeste tal og informationer på nettet og laver en mobistick, der refererer til websitet. Kursister eller underviser kan også lave en lydfil, hvor tal eller informationer læses op. Informationerne kan også præsenteres i billed- eller videoform.
Efterfølgende kan stickene limes ind i lærebogen, vedlægges på et ark eller.....
Det vil være en glimrende og meningsfuld opgave for kursisterne selv at finde supplerende informationer på nettet.

Mobisticks kan også bruges til diffentiering. Mobisticks kan nemlig referere til yderligere opgaver i form af lyd, video, billeder eller tekst. På den måde kan de hurtige bevæge sig videre.
Man kan også tænke sig at stickene åbner for træning i erfaringsmæssigt svære forløb - det kan f.eks. være udtale af tal og tryk,  m.v.

I frilæsningen kan Mobisticks også tilføre noget nyt.
Når kursisterne har læst en bog, anmelder de bogen i en blog (se http://www.mobilvaerksted1.blogspot.com/)
Websitet danner baggrund for en mobistick. Mobisticken kan enten klistres på bogen eller sættes op på et hensigtsmæssigt sted på skolens bibliotek. Andre kursister scanner med mobiltelefonen sticken og får adgang til andre kursisters anmeldelse af den bog, de tænker på at låne.
Det er en fin service at give og selve skriveprocessen i bloggen er en rigtig fin proces. Den giver mening, fordi anmeldelsen skal bruges.

Og endelig: Hvis man er bekendt med Google Docs kan man udarbejde en formular, som indeholder forskellige spørgsmål. Formularen har en url (en webadresse). Den danner reference for en undersøgelse i klassen.
Et eksempel: I et studieværksted vil man gerne have noget at vide om kursisternes ønsker om åbningstid. Personalet sætter en mobistick op som refererer til spørgsmål om åbningstid. Kursisterne scanner sticken, markerer deres valg på touch-skærmen og trykker send. Alle svar opsamles automatisk i et regneark.
Det er måske lidt nørdet, men det virker :-)

vh Herluf Schelde

1 kommentar: